Един от най-успешните български боксьори Кубрат Пулев бе повишен от сержант

...
Един от най-успешните български боксьори Кубрат Пулев бе повишен от сержант
Коментари Харесай

Какачанов сложи пагоните на Кубрат Пулев, а той извика: Служа на Република България

Един от най-успешните български боксьори Кубрат Пулев бе нараснал от сержант в лейтенант от запаса на Въоръжените сили. Тържествената гала по заграбване на новото му военно звание се състоя в Министерството на защитата, а пагоните му връчи персонално министър Красимир Каракачанов.

„ Служа на Република България “, провикна се Пулев по правилник, когато ги получи. 

„ Готов съм да спомагам на Българската войска и за подобряването на физическата подготовка на военнослужещите. Защо не? Има какво да се съобщи и има какво да им дам “, разгласи Кобрата след церемонията.

Той благодари на военния министър за покачването. „ За мен това е голяма чест. Ще ми даде още по-голямо самочувствие, само че и отговорност. Да си част от Българската войска е авторитет “, безапелационен е българският боксьор.

Той съобщи, че няма нищо ново към организацията на идния му боксов мач с Антъни Джошуа. „ До 1 месец би трябвало да стане ясно къде ще се организира и какво ще се случи “.

Кубрат Пулев има забележителна кариера в тежката категория на аматьорския и професионалния бокс. В интервала сред 2005-2010 година (докато е играч на мъжкия народен тим на България) Кубрат Пулев е военнослужещ (сержант) в Центъра за високо спортно майсторство към Министерството на защитата. Участвал е и е печелил медали от десетки интернационалните и национални турнири; има изиграни към 300 мача, написа Дарик.

Първия си орден при мъжете от Световно състезание в категория +91 кг печели през 2005 година в Китай. През 2008 година Пулев завоюва европейска купа в Ливърпул като наред с другите самопризнания, за това достижение получи премия за най-хубав армейски състезател на 2008-а. От 2009 година се състезава сполучливо в професионалния бокс. През 2011 година (вече сержант от резерва) Кубрат Пулев завоюва първия си трофей при експертите - интернационалния пояс на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория. През 2012 година стана европейски първенец при експертите. Същата година получи награден знак „ За принос към Министерството на защитата “. Пулев стана и формален кандидат за международната купа на Владимир Кличко, версия IBF. Срещата с Кличко се състоя през 2014 година и приключи с първа загуба на българина след 20 следващи победи на професионалния кръг. В идващите години Кубрат Пулев записа още веднъж няколко сполучливи мачове и трофеи в кариерата си (2016 година за повторно е европейски първенец за професионалисти).

С боксовата си кариера Кубрат Пулев се трансформира в един от най-популярните български спортисти в бойните спортове в международен мащаб. Известен е с родолюбието си, поддръжката на публични и национални начинания, а триумфите му на спортното поле способстват за издигане на престижа на Българската войска.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР